top of page

BESTSELLER New Year's Donation


BESTSELLER’s nieuwjaarsgift: een donatie van 5 miljoen DKK verdeeld over 7 liefdadigheidsprojecten!


Als nieuwjaarsgift doneert BESTSELLER 5 miljoen Deense Kronen aan zeven zorgvuldig uitgekozen liefdadigheidsprojecten verspreid over onder andere Pakistan, Cambodja en Bangladesh. BESTSELLER biedt daarmee namens alle collega’s een helpende hand aan kwetsbare mensen, door middel van financiële hulp aan projecten gericht op het verbeteren van de omstandigheden van deze mensen.

Het schenken van een nieuwjaarsgift is een traditie welke BESTSELLER in samenwerking met BESTSELLER Foundation doet. Deze keer gaat de donatie naar zeven initiatieven in enkele van de belangrijkste productielanden van BESTSELLER: Turkije, Bangladesh, India, China, Myanmar, Cambodja en Pakistan, dat in de nazomer werd getroffen door overstromingen. In al deze landen heeft BESTSELLER een aantal sterke en langdurige samenwerkingsverbanden met leveranciers, vandaar dat de collega's van BESTSELLER graag een bijdrage leveren aan het verschil maken voor kwetsbare groepen in de lokale bevolking.


“In general, a lot of pride is associated with the annual New Year's donation as well as a great desire to help wherever it’s needed”, zegt Michael W. Schultze, Director of Global Supply Chain at BESTSELLER.


'A DIFFERENCE FOR MANY IN NEED'


De totale donatie voor de zeven lopende projecten bedraagt ​​iets minder dan 5 miljoen DKK. Het geld is onder meer bestemd voor het versterken van de omstandigheden en kansen van vrouwen in Turkije, het verminderen van honger onder kinderen in India, het verbeteren van de omstandigheden in een kinderziekenhuis in Cambodja en het ondersteunen van slachtoffers van misbruik in Myanmar. Alle zeven projecten zijn geïdentificeerd en geselecteerd in nauwe samenwerking met de BESTSELLER Foundation.


Jannek Egerrup-Hagen, Director of BESTSELLER Foundation zegt:

"A quick glance at the list of projects clearly shows that there are many places to put your efforts when you wish to improve people's living conditions. Therefore, this year we are allocating the funds to several projects to make a difference for more people. This does not mean we solve all problems. Far from it. But we believe that the help can benefit vulnerable groups."


BESTSELLER Foundation wordt gefinancierd door BESTSELLER en zet zich in voor duurzame ontwikkeling. Sinds de oprichting in 2015 heeft de stichting meer dan 200 miljoen DKK geïnvesteerd en verdeeld over initiatieven die blijvende veranderingen en verbeteringen teweegbrengen.


Over de donatie:

• Elk jaar doen BESTSELLER en BESTSELLER Foundation namens alle collega's een donatie als onderdeel van de nieuwjaarsgift.

• In totaal wordt er 5 miljoen DKK gedoneerd aan zeven lopende projecten in Bangladesh, Turkije, India, China, Myanmar, Cambodja en Pakistan.

• De donatie wordt verdeeld via lokale organisaties die ervoor zorgen dat de financiële hulp een verschil maakt voor de ontvangers.


De zeven geselecteerde projecten omvatten:

o ‘The Lodhran Pilot Project’ in Pakistan, dat bijdraagt ​​aan de wederopbouw na de catastrofale overstromingen in de late zomer van 2022. Het Lodhran Pilot Project heeft speciale aandacht voor gezondheid, empowerment van vrouwen en hulp aan getroffen gezinnen.

o ‘Akshayapatra Foundation’ in India, die zich inzet voor basismaaltijden voor kinderen en de mogelijkheid van onderwijs ondersteunt.

o 'Mother and Child Education Foundation' (AVEC) in Turkije, die moeders in staat stelt hun kinderen thuis onderwijs te geven.

o 'The Eden Program in Myanmar', dat slachtoffers van misbruik helpt, en 'Step In Step Up', dat zich richt op het voorbereiden van lokale jongeren op banen op instapniveau.

o ‘Kantha Bopha Children's Hospital’ in Cambodja.

o ‘UCEP’ in Bangladesh, dat kwetsbare kinderen en jongeren – vooral meisjes – helpt.

o ‘Sunrise’ in China, gericht op onderwijs voor kwetsbare kinderen.

10 weergaven

Comments


bottom of page