top of page

SELECTED FEMME/HOMME x PLASTIC CHANGE

Bijgewerkt op: 5 jan. 2022

In augustus kondigt SELECTED FEMME / HOMME met trots aan dat het de krachten heeft gebundeld met de Deense milieuorganisatie Plastic Change. Deze organisatie werkt onvermoeibaar aan het doorbreken van de exponentiële groei van de wereldwijde plastic vervuiling. Het gemeenschappelijke doel en de gedeelde missie: het verminderen van plastic vervuiling en het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik. Het is de eerste keer dat SELECTED FEMME / HOMME samen werkt met een milieuorganisatie en benadrukt hiermee de toewijding aan duurzame mode.


IT’S TIME FOR A CHANGE

Plastic is overal - in huishoudelijke producten, elektronica, en zelfs in kleding. Plastic is in veel opzichten een extreem duurzaam en nuttig materiaal. Maar wat plastic nuttig maakt, is precies wat het schadelijk maakt: het blijft bestaan. Slechts een fractie ervan wordt gerecycled of vernietigd. SELECTED is echter vastbesloten om de manier te veranderen waarop het merk plastic (her)gebruikt in hun kleding.


Hans Henrik Heming, verantwoordelijk voor strategische partnerships en zakelijke vragen bij Plastic Change, voegt toe; “Drie generaties plastic gebruik hebben hun sporen achter gelaten. Slechts een fractie wordt gerecycled of vernietigd - de rest blijft honderden jaren in de natuur. We zijn ambitieus, want de uitdaging is groot! ” Hij licht toe: “We moeten ons afvragen: hoe kunnen we minder plastic gebruiken en hoe kunnen we het slimmer gebruiken dan we nu doen? Dit is wat we onderzoeken met SELECTED en andere grote merken. ”

Lees meer over onze Plastic Change samenwerking – KLIK HIER


Om het bewustzijn van plasticvervuiling te vergroten en duurzamere opties voor gerecyclede vezels te promoten, lanceert SELECTED twee nieuwe jassen - beide gemaakt van gerecycled polyester. Elk exemplaar houdt dankzij recycling het equivalent van meer dan 20 plastic flessen uit de oceanen en stortplaatsen. Beide jassen zullen in augustus te koop zijn op selected.com en in geselecteerde winkels.

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page