top of page

PS21 OBJECT - PIONIER IN CIRCULAIRE DESIGNS

Bijgewerkt op: 5 jan. 2022

DESIGNS GEMAAKT VAN AFVAL

 

OBJECT is een van de eerste merken binnen BESTSELLER die circulaire kleding produceert. Circulaire productie houdt in dat je ontwerpt vanuit afval om dit weer bruikbaar te maken voor een tweede ronde. De focus ligt hierbij op het creëren van modieuze, comfortabele kleding die zo lang mogelijk hergebruikt kan worden.

‘’We willen het gebruik van nieuwe vezels reduceren door producten te ontwerpen die kunnen worden hergebruikt. Met onze designs moedigen wij onze consumenten aan om OBJECT-items langer te dragen en hun favoriete stijlen te recyclen wanneer ze versleten zijn.’’ Zegt Gitte Skals, OBJECT’s Sustainability Responsible

Kwaliteit, creativiteit en duurzaamheid staan hoog in het vaandel. OBJECT doet er alles aan om modieuze kledingstukken te creëren die niet alleen lekker zitten, maar ook ligt de nadruk op duurzaamheid. Het werken met duurzame bronnen is een standaard manier van werken geworden voor OBJECT.

HOGE EISEN VOOR ELKE STIJL

De circulaire items moeten uit dezelfde bron worden ontwikkeld. Dit moeten natuurlijke bronnen zijn zoals bijvoorbeeld katoen, viscose, of op olie gebaseerde vezels zoals polyester. Als het kledingstuk niet van één soort vezel is gemaakt, wordt het zo geproduceerd dat je de verschillende vezels makkelijk van elkaar kunt scheiden wanneer het product aan het einde van zijn levensduur bij het recyclingbedrijf aankomt. Het allerbelangrijkste is dat circulaire productie geen schadelijke chemicaliën mag bevatten.

Het streven bij het produceren van circulaire producten is dat deze zo lang mogelijk meegaan en een lange tijd gedragen kunnen worden voordat ze weer versleten bij de recyclers terugkomen. ‘’Proactief bezig zijn met duurzaamheid is voor ons een belangrijk aandachtspunt ‘’, zegt Gitte Skals.


OBJECT’s eerste circulaire designs zijn vanaf december 2020 verkrijgbaar in de winkels, partner stores en online als onderdeel van de Pre-Spring 21-collectie.2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page