top of page

VERO MODA - GREAT GREEN WALL

Bijgewerkt op: 5 jan. 2022

GROWING A WORLD WONDER


Bij VERO MODA houden we ervan om bewuste modekeuzes te maken. Daarom zijn we in 2017 al begonnen met onze plasticvrije verpakkingsreis en hebben we onze plastictassen vervangen door FSC-gecertificeerde papieren tassen en verpakkingen. Samen met onze herbruikbare tassen helpt het ons om onnodig afval te verminderen en geven wij de consument de keuze om een tas te kopen, of om zelf een tas mee te nemen.

 

Van elke tas die VERO MODA verkoopt wordt een deel van de opbrengst aan de Great Green Wall gedoneerd. Dit is een grootschalige vergroeningsbeweging om bomen te laten groeien en 8.000 kilometer land in de breedte van Afrika te herstellen. Met dit initiatief wil VERO MODA de wereldwijde klimaatverandering beïnvloeden en worden miljoenen banen op het Afrikaanse platteland gecreëerd. We zijn er daarom erg trots op dat we de Great Green Wall steunen in onze eigen reis naar een positieve verandering voor onze planeet.


De Great Green Wall levert een cruciale bijdrage aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de UN Sustainable Development Goals, ook wel bekend als de SDG’s. Dit is een wereldwijde duurzaamheidsagenda die streeft naar een duurzamere wereld in 2030.


De Great Green Wall loopt over meer dan 20 landen. VERO MODA heeft ervoor gekozen om de donaties te richten op een van deze landen, namelijk Mali. Mali verloor tussen 1990 en 2015, 2 miljoen hectare bos, bijna 5 miljoen plattelandsbewoners leven daardoor in armoede. Door deze armoede en de klimaatcrisis is de landbouwgrond ernstig aangetast. Het land is onvruchtbaar geworden en de populaties in het wild zijn afgenomen.


Tot nu toe hebben we door onze

klanten al €128.996 kunnen doneren!


(Laatste update in januari 2021)36 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page