top of page

BESTSELLER tekent nieuwe internationale overeenkomst voor werknemersveiligheid

Bijgewerkt op: 5 jan. 2022

Het voormalig Bangladesh Akkoord omtrent werknemersveiligheid in Bangladesh is verlengd en opnieuw ondertekend. Samen met andere partijen zet BESTSELLER zich in om de veiligheid van werknemers in Bangladesh te verbeteren. Tevens wordt er ook een onderzoek gestart naar het mogelijk uitbreiden van het programma naar andere landen.


De onderhandelingen tussen merken en wereldwijde vakbonden hebben tot een juridisch bindende overeenkomst geleid. Dit betreft het voormalige akkoord over brand- en gebouwveiligheid dat veiligheid op de werkvloer bevordert.


Het nieuwe internationale akkoord is het akkoord voor gezondheid en veiligheid in de textiel- en kledingindustrie en is gebaseerd op de elementen die het voormalig akkoord tot een succes hebben gebracht. Dit keer met de ambitie om deze principes ook de standaard te maken voor andere landen.

“We have a responsibility to ensure workers in our supply chain go to work in a safe and secure environment. Thanks to this new agreement, we can continue to build on the vital work from all parties involved in the original Accord, and we look forward to working with our colleagues and partners to continue towards our goal of a safe and sustainable fashion industry.” - Anders Holch Povlsen, BESTSELLER's CEO & Owner

Over het akkoord

BESTSELLER ondertekende het oorspronkelijke akkoord op 24 juni 2013 en het daaropvolgende overgangsakkoord in 2018. Volgens de overeenkomst vallen 100% van onze leveranciers in Bangladesh onder het akkoord/RSC-programma. Dit betekent dat alle fabrieken regelmatig worden geïnspecteerd door ingenieurs. Daarnaast stellen inspecteurs rapporten en herstelplannen op. Vervolgens controleert en informeert BESTSELLER de rapporten en herstelplannen bij het secretariaat van het Akkoord/RSC. Als gevolg hiervan bevat de leveranciersketen van BESTSELLER enkel leveranciers die akkoord gaan met de monitoring en trainingen die bij het akkoord horen.


Zoals vermeld in BESTSELLER's duurzaamheidsverslag 2020 en zoals in het akkoord is opgenomen, heeft BESTSELLER elektrische en gebouwveiligheidsbeoordeling verplicht gesteld voor alle nieuwe leveranciers in Pakistan. Alle leveranciers in de keten hebben de gedragscode ondertekend, die de beste werkwijzen van de industrie met betrekking tot het bieden van veilige werkomgevingen handhaaft. Een overzicht van de gedragdscode staat onderaan deze pagina.


BESTSELLER kijkt er naar uit om weer onderdeel te zijn van deze collectieve beweging met als ultiem doel een veilige en duurzame textiel- en kledingindustrie. Op naar een nog veiligere en duurzamere toekomst.


 

16 weergaven
bottom of page