DUURZAAMHEID

Fashion FWD is de ambitieuze strategie van BESTSELLER die duurzaamheid centraal stelt in de manier van zakendoen. BESTSELLER wil zijn steentje bijdragen om de mode-industrie te transformeren naar een duurzame realiteit. Het is het juiste om te doen en het is ook zakelijk gezien verstandig.

Lees op de pagina verder over duurzaamheid binnen BESTSELLER en onze Fashion FWD strategie.

BRINGING FASHION FWD UNTIL WE ARE CLIMATE POSITIVE, FAIR FOR ALL AND CIRCULAR BY DESIGN

FWD_Lab-Logo-Pic1-2400-1260.jpg

Duurzaamheid binnen BESTSELLER

BRINGING SUSTAINABLE FASHION FORWARD

BESTSELLER positioneert zich om te streven naar voortdurende groei en het behoud van ons concurrentievoordeel. Duurzaamheid heeft invloed op elk aspect binnen onze waardenketen: van de materialen die wij kiezen tot de milieu- en sociale impact in de productiefase tot afval na consumptie. In combinatie met steeds strengere duurzaamheidswetten voor de textielindustrie, schaarse middelen en meer transparantie leidt er toe dat BESTSELLER een holistische en ambitieuze benadering van duurzaamheid moet toepassen om te blijven groeien en concurrerend te blijven.

 

FASHION FWD STRATEGIE

Bij BESTSELLER willen wij de reis van de mode naar een duurzame realiteit versnellen. Onze branche heeft een enorme impact. Door klimaatverandering tegen te gaan, hulpbronnen efficiënt te gebruiken en mensenrechten te beschermen, kunnen bedrijven een positieve kracht zijn achter verandering. Wij willen binnen BESTSELLER meer actie ondernemen en sneller vooruitgang boeken.

Onze ultieme ambitie is; het uitvoeren Fashion FWD totdat wij klimaatpositief, eerlijk voor iedereen en circulair van opzet zijn. Het geeft de richting aan van onze strategie, onze doelen en de actie die wij ondernemen om zo snel mogelijk en ook zo duurzaam mogelijk te worden.

Sinds we in het jaar 2000 onze eerste gedragscode hadden vastgelegd, hebben wij goede voortgang geboekt op de gebieden: sociale arbeid, chemisch beheer en het gebruik van duurzamere materialen, maar nu is het tijd om te versnellen. Onze nieuwe Fashion FWD-strategie benadrukt de behoefte aan inclusieve en holistische actie op het gebied van duurzaamheid.

LEES MEER OVER DUURZAAMHEID BINNEN BESTSELLER